Wat is een goede locatie voor het maken van een lipdub?

In principe is elke locatie geschikt voor het maken van een lipdub, als er maar voldoende ruimte is om met een groep filmopnames te maken. Dit kan zijn een park, op straat, het café, het bedrijf, op school. Dit is natuurlijk heel ruim bekeken. Want ja, dan blijven er nog meer dan 100 opties voor het videoclip maken. Hieronder een aantal tips waar je op kan letten bij het zoeken naar de juiste locatie:

Tip 1: Zoek naar een inspirerende locatie of een locatie die voor jullie iets betekent.

Denk aan de school waar jullie op hebben gezeten, de buurt waar jullie wonen of zijn opgegroeid, een park, een klooster, een kasteel, een beachclub of een café.

Tip 2: Kijk naar jullie dagindeling

Hebben jullie meer activiteiten op de dag gepland dan is het verstandig om een locatie in de buurt van de andere activiteiten te zoeken. Op die manier hoeven jullie niet ver te reizen en hoef je ook niet te haasten om van de ene naar de andere locatie te komen.

Tip 3: Kies voor een plek waar je binnen- en buitenopnames kan maken.

Het weer is zeer veranderlijk, in de zomer kan het regenen, in de herfst kan de zon stralen. Dus is het handig om een binnen- en buitenlocatie voor handen te hebben. Mocht het weer ineens omslaan kunnen de opnames gewoon doorgaan.

Tip 4: Kies een ruimte zonder trappen of veel hoogteverschillen.

Bij een lipdub kan het voorkomen dat de een of meerdere deelnemers achteruit moeten lopen tijdens de opname. Dan kun je je voorstellen dat trappen niet erg handig zijn om op of af te lopen. Ook met de camera is dit lastig omdat het beeld dan schokkerig kan worden.

Tip 5: Kijk of er een toilet in de buurt is en een plek waar tassen en jassen neergelegd kunnen worden.

Tijdens de opnames gaan jassen en tassen aan de kant, dan is het handig als deze ergens veilig kunnen liggen. De opname duurt zolang het muzieknummer duurt (tussen de 3 – 3,5 min) en volledig zicht op jassen en tassen is niet altijd mogelijk.

Interesse of meer informatie?

Bel dan naar 06-14445116 of vul hier het contactformulier in.